studio de film

Singurul studio de film de dimensiuni mai mari din Transilvania se află în clădirea CREIC, la Cluj. Are 630 mp și a fost gîndit atît pentru industria cinema, cît și pentru cea de televiziune. Studioul este izolat fonic, iar accesul se face din interiorul clădirii (parter). Pentru decorurile de mari dimensiuni există o ușă dublă antifonată, cu acces direct din/spre exterior (din parcare).

Spațiile de pre/post producție din centrul CREIC sunt o sală de vizionare izolată fonic de 143 mp, birouri de producție (între 77 mp și 177 mp), spații tehnice (între 16 mp și 74 mp) și o sală de ședințe (meeting room).

 

Date tehnice: 

Suprafață – 630 mp
Tip podea – rășină epoxidică
Încălzire/răcire – ventil convector
Centrală de tratare a aerului (CTA)
Sistem detecție incendiu, trape fum, stingere incendiu
Curent trifazic 1.600 A
Wireless
Dressing & Camere machiaj

 

În 2019, în doar două luni, în studioul Transilvania s-au filmat și peste 100 de filme de scurt metraj în cadrul Uzinei Filmelor de Amatori. A fost un proiect inițiat de TIFF și s-a derulat în iunie – iulie 2019. Practic, în studio au fost construite 15 decoruri de film într-un timp record de aproape 3 săptămâni, care au putut fi folosite de oricine a vrut să testeze cum e să fii regizor/actor/scenarist etc. Toate, în regim gratuit, iar conceptul Uzinei Filmelor de Amatori îi aparține cineastului Michel Gondry.

 

Photo credits: TIFF