Laboratorul Machine Learning & Automation

În Laboratorul de Machine Learning & Automation vei avea acces la o serie de echipamente și procese tehnologice de ultimă generație, precum și la kituri de aplicații și produse menite să sprijine dezvoltarea armonioasă a proceselor tehnologice. Kiturile sunt gândite pentru a fi parte din procesul educațional menit să ajute comunitatea locală să se maturizeze și să performeze în direcția învățării automate și automatizării.

 

Kitul de robotică va permite dezvoltarea de aplicații cu ajutorul roboților colaborativi, dar și perfecționarea specialiștilor care îi vor programa, care vor dezvolta aplicații pentru roboți și care vor trebui să construiască accesorii pentru diferitele sarcini la care acești roboți vor fi supuși.

 

Kitul de viziune AI este legat de conceptul de inteligență artificială și, în cadrul laboratorului, e folosit pentru a analiza imagini venite de la surse și senzori diverși, pentru a genera informații specialiștilor, urmând ca aceștia să le folosească pentru a îmbunătăți nivelul de trai al populației. Spre exemplu, un kit de viziune AI poate observa mișcări umane și anticipa, pe baza comportamentului uman, nevoi urbane: necesitatea unei treceri de pietoni, să zicem sau nevoia semaforizării unei intersecții.

 

Kitul medical eHealth va permite realizarea de acte medicale de la distanță, cu ajutorul platformei puse la punct în cadrul acestui laborator. În acest moment, scopul medicinei la distanță este atingerea unui nivel de digitalizare suficient de mare, încât să poată eficientiza munca și perioadele de așteptare la care sunt supuși pacienții pentru proceduri medicale care nu necesită vizita fizică la medic. Beneficiarii platformei medicale ce va putea fi dezvoltată în cadrul laboratorului Machine Learning și Automatizare  vor fi pacienții din instituții medicale din mediul rural sau din comunități mai izolate. În contextul pandemiei, telemedicina și digitalizarea proceselor medicale au căpătat o importanță crucială pentru populație, dar și pentru industria medicală, astfel că laboratorul Machine Learning și Automatizare își propune ca prin colectarea, stocarea și analizarea unor date medicale să poată îmbunătăți managementul pacienților și tratamentelor și să accesibilizeze o serie de servicii medicale.

 

Kitul de bază Internet of Things îți permite să transformi un dispozitiv fizic, nelegat la internet, care nu transmite nicio informație utilă către utilizator, într-un dispozitiv smart, care să poată comunica informații despre el însuși prin intermediul senzorilor și conectivității, oferind factorului uman posibilitatea să ia decizii contextuale despre mediul în care se află dispozitivul.

 

Kituri diverse, pentru diferite aspecte ale Internet of Things. De exemplu, Kitul pentru agricultură permite controlarea echipamentelor care realizează sarcini în cadrul unei exploatații agricole, de cultură vegetală sau animală. Astfel, pot fi urmăriți senzorii de temperatură, de umiditate, de presiune, de viteză a vântului, fapt ce permite unui specialist agronom să anticipeze aspecte climatice sau biologice care nu puteau fi descoperite doar prin observație directă.

 

Kitul pentru orașele smart cuprinde tot ceea ce înseamnă senzori de temperatură, de calitate a aerului, de monitorizare a zgomotului, de monitorizare a traficul uman și auto. Aceste aspecte, coroborate cu stațiile de inteligență artificială, pot trimite către specialiștii în dezvoltarea urbană informații prețioase pentru a observa modul cum orașul respiră și trăiește și care sunt zonele care necesita atenție, în vederea îmbunătățirii calității vieții cetățenilor, a dezvoltării comunității sau a protejării mediului.

 

Rezervă-ți locul în laborator: https://laboratoare.primariaclujnapoca.ro/