Laboratorul Design development

Printr-un spectru larg de echipamente și tehnologii pe care le pune la dispoziția creatorilor de produse custom made, în speță creatorilor de mobilier, Laboratorul Design development le permite acestora să realizeze produse finale de calitate bună, la standarde europene, într-o manieră modernă. Laboratorul aduce împreună digitalizarea tuturor proceselor ce țin de lanțul de producție, cu scopul de a impulsiona industria creativă și de a-i modela experiențe în fluxul de informații digitale construite în jurul producției de produse custom made.

 

Laboratorul Design development pune la dispoziția comunității creative locale:

 

Soluții tehnologice moderne: Stații de lucru pentru randare și design industrial, ochelari de VR pentru a vedea în mediul virtual cum interacționează piesele de mobilier create cu utilizatorul lor.

 

Tehnologie AI și software care permite creatorului de mobilier să aibă acces la cât mai multe iterații de design prin care să testeze diferite ansamble și modele care ar putea aduce un plus de confort și utilitate celor care vor folosi piesele de mobilier.

 

Programe specifice de design industrial si randare de produs (Solid Works, Arte Studio, Adobe Suite si Autotest.

 

Kituri de VR și AR care oferă designerilor de produs șansa să își testeze creațiile în mediul virtual prin combinarea tehnologiilor VR și AR, dar și prin tehnologia Artificial Intelligence pe care o pune la dispoziția creatorilor de produse custom made, aceștia își pot testa piesele de mobilier pe partea de rezistență, flexibilitate și confort. În mediul virtual, piesele de mobilier pot transmite la rândul lor informații prețioase către specialiști care, în urma feedback-ului primit pot modifica parametrii necesari, astfel încât să se realizeze mobilier sigur, care să poată primi standard european de calitate ISO și să poată fi exportat.

 

Tehnologie de imprimare 3D a mobilierului, care se regăsește în laborator sub forma a 5 imprimante 3D de diferite dimensiuni. Aceste imprimante oferă creatorilor și designerilor de produs metode alternative de a-și realiza produsele, fie că vorbim de piese de mobilier sau de accesorii pentru acestea. Prin prisma imprimantelor 3D, este regândit complet procesul de dezvoltare și producție a unui produs. Începând cu materialele folosite în printare, care sunt plastice, uneori chiar plastice reciclate ce oferă o componentă sustenabilă și prietenoasă cu mediul produselor realizate, și până la modul în care această tehnologie influențează designul de produs, permițând realizarea unor piese organice, imprimarea 3D este un domeniu care aduce o mulțime de inovații comunității creative. În Laboratorul Design development, creatorii și designerii de produs pot descoperi cum printarea 3D devine o manieră eficientă din punct de vedere al costurilor și a managementului de resurse umane și resurse de timp.

 

Te așteptăm în laborator: https://laboratoare.primariaclujnapoca.ro/